Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozásának érdekében ún. sütiket használ.
Széchenyi 2020
9012 Győr, Győri út 90. • Tel: +06 20 562 6650, Tel./fax: +36 96 449 137 • E-mail: bezeredjkastelygmailcom
Ménfőcsanak-Gyirmóti Művelődési Központ

Pályázatok, projektek


A Bezerédj-kastély közösségi befogadó tereinek fejlesztése.


USZT

A Ménfőcsanak-Gyirmóti Művelődési Központ sikeresen pályázott a Terület-és Településfejlesztési Operatív Programban „A Bezerédj-kastély közösségi befogadó tereinek fejlesztése” című projekttel, melynek köszönhetően 180 000 000 forintos támogatásból valósulhat meg a Bezerédj-kastély közösségei befogadó terének felújítása, korszerűsítése, valamint a közösségi működést támogató eszközbeszerzés.

A Bezerédj-kastély rendeltetése sokszínű, helyszínéül szolgál a közösségek életének, azonban a minőségi szolgáltatásnyújtáshoz elengedhetetlen a felújítása, mert épülete régi, eredetileg nem művelődési háznak épült, a termek mérete, kialakítása nem ideális, nem alkalmas 100 főnél nagyobb létszámú rendezvények, programok, szakkörök, klubok megtartására.

A győri Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiában megfogalmazott társadalmi jellemzők egyik fő gyengesége, hogy a közösségi terek nem megfelelően kihasználtak. A pincében található közösségi tér felújításával a beavatkozás erre a gyengeségre reflektál: minőségi javulást eredményez a közösségi környezetben, egyúttal javítva a közösségi együttműködés elősegítésének feltételeit.

A projekt keretében felújítják az épületegyüttes homlokzatvakolatát. A pince padozati szintjének süllyesztésével a jelenlegi helyiség funkciója jelentősen bővül, az így megújuló közösségi terek mellett új büfé-konyha, akadálymentes mosdó és vizesblokkok kerülnek kialakításra. A pinceszint megközelítésére akadálymentes lépcsőliftet építenek. Az épületgépészeti fejlesztés keretében kicserélik a meglévő szennyvízátemelőt, valamint a közösségi programok és rendezvények esetén szükséges, megfelelő légcserét biztosító új szellőzőrendszert építenek ki.

A projekt közvetlen célcsoportként határozza meg a gyermekkorúakat és az ifjúságot, akiknél lényegesebb költözési hajlandóság tapasztalható, így esetükben elengedhetetlen a helyi identitás, közösségi szerep erősítése. Szintén célcsoport a város peremkerületeiben élő győri lakosság, akik a településszerkezetben elfoglalt külső lakóhelyek révén kevésbé, vagy egyáltalán nem aktív részesei a helyi társadalomnak. A beavatkozás integrált, a fejlesztés eredményeként funkciójukban is bővülnek a kastély által nyújtott szolgáltatások.

„A Bezerédj-kastély közösségi befogadó tereinek fejlesztése” című, TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00489 azonosítószámú projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásában valósul meg. A projekt kedvezményezettje a Ménfőcsanak-Gyirmóti Művelődési Központ. Az elnyert támogatás összege: 180 000 000 Ft. A projekt tervezett megvalósítása: 2019.10.01. – 2021.12.29.

 Kapcsolódó anyagok
Képek

Galéria