Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozásának érdekében ún. sütiket használ.
Széchenyi 2020
9012 Győr, Győri út 90. • Tel: +06 20 562 6650, Tel./fax: +36 96 449 137 • E-mail: bezeredjkastelygmailcom
Ménfőcsanak-Gyirmóti Művelődési Központ

Ménfőcsanaki fiókkönyvtár


A könyvtár elérhetősége:

9012 Győr, Győri út 90. Bezerédj-kastély
Telefon: 96 448 225
E-mail: csanak@gyorikonyvtar.hu
Megközelíthető: 21, 21B, 22, 22B, 34 és 36 jelű autóbuszokkal (Iskola megállóig)
 

Nyitva tartás

Hétfő: 10 - 18
Kedd: 12 - 16
Szerda: 8 - 16
Csütörtök: 10 - 18
Péntek: 10 - 18
 

Könyvtárosok

Sulyok Attiláné Erika és Horváth Gábor

 
Ménfőcsanaki fiókkönyvtár
Ménfőcsanaki fiókkönyvtár
Ménfőcsanaki fiókkönyvtár


Könyvtár a Bezerédj-kastélyban

A ménfőcsanaki Bezerédj-kastélyban évtizedek óta működik könyvtár. 2013. július 1-től a Dr. Kovács Pál  Könyvtár és Közösségi Tér Fiókkönyvtáraként szolgálja olvasóinkat. Ma 16 ezer könyvnek, folyóiratoknak, helyismereti gyűjteménynek ad otthont.  Könyvtárunk ellátja az iskolai könyvtári feladatokat is (oktató-nevelő tevékenység támogatása, olvasóvá nevelés, könyvtárhasználati órák tartása). Ménfőcsanak és környéke lakóinak információs és művelődési helyszíneként is szolgál. A könyvtárak szerepe az elmúlt években megváltozott, amelyre a könyvtáraknak a szolgáltatások színvonalának minőségi fejlesztésével kell válaszolni.

Napjainkban erősödik a könyvtárnak a közösségi életben játszott szerepe. Az iskola „találkozóhelyeként” alkalmas arra, hogy a diákok egymás között jobb kapcsolatot alakítsanak ki. Tartalmas rendezvények színesítik tevékenységünket (Magyar Népmese Hete, Hegyalján innen népmesemondó verseny, felolvasóest, "Életmesék". ). Érdekes programokkal várjuk könyvtárhasználóinkat (pl. Valentin-nap, Koktélbár). Vetélkedőkkel, író-olvasó találkozókkal hívjuk fel a figyelmet az olvasás fontosságára. A könyvtárhasználóvá nevelés érdekében rendszeres kapcsolatot ápolunk az óvodásokkal is. Az általános művelődési igények kielégítését, az olvasói íz­lés fejlesztését, a szabadidő hasznos eltöltésének meg­szervezését nagyon fontosnak tartjuk.  Népszerűsítjük a győri múzeumokat, színházakat és művelődési házakat.

Célunk: a könyvtár használóinak, olvasóinak művelődését, tanulását, szórakozását, információhoz jutását lehetővé tenni. A könyvtárosok arra törekszenek, hogy olvasóink elégedetten távozzanak, sokoldalú segítséget biztosítanak.
Ménfőcsanaki olvasójegyével a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér bármely részlegébe díjmentesen beiratkozhat!

Miért érdemes betérni hozzánk?
Könyvtárunk az ódon történelmi környezetet ötvözi a XXI. századi formatervezéssel, hiszen a vidéki kastély Győr egyik legmodernebb könyvtárát rejti, amelyet 2014-ben újítottak fel. Ménfőcsanak új könyvtára a közösségi tér varázsát és barátságos hangulatát nyújtja. A hozzánk betérő ugyanakkor nincs elzárva a világtól, hiszen számítógépek és gazdag folyóiratgyűjtemény segítik a tájékozódást, és mint a Dr. Kovács Pál Könyvtár fiókkönyvtára, elérhetőek az ott meglévő kötetek is. Könyvtárunk egyesíti a nagy könyvtárak gazdag palettáját a kis könyvtárak közvetlenségével, családias légkörével. Sok szeretettel várjuk szépen felújított, új könyvtárunkban!
 

Szolgáltatásaink

  • kölcsönzés
  • előjegyzés
  • internethasználat
  • tájékoztatás
  • könyvtári kölcsönzés
  • rendezvények


 

Galéria